lørdag 13. august 2011

Noen vil rane deg med en pistol, andre med med en fyllepenn

Mens de fattige reiser seg i raseri, fortsetter børsene i verden sine gedigne sprang mot himmelen. Den politiske og økonomiske eliten er derimot på defensiven. Med dette massive opprøret som bakteppe fortsetter de sin nyliberale sjokkdoktrine som, som vi vet, går hardest utover de samme ungdommene som er ute i gatene i engelske byer.

Samtidig som milliarder av kroner lekes med av finanseliten på børsene, fremstiller europeisk massemedia ungdommene som forsyner seg med flatskjermer som hjernedøde kriminelle. Gjennom brillene til europeisk massemedia er logikken som så: når en fattig person utfører vinningskriminalitet er hans handling en trussel mot alt "vi" holder hellig, mens når parasittene i svart dress og slips stikker av med millioner, blir disse tyvene referert til som "våre" finansledere.

Som Robert Zimmerman så treffende sier det:

Steal a little and they throw you in jail.
Steal a lot and they make you king


Uavhengig av propagandaen fra de nyliberale herskerne av verden, er tillfellet at verdiene som er skapt av det store flertall - proletariatet - brukes av en liten herskerklasse til å skape økonomiske bobler, og når boblen sprekker skapes økonomiske katastrofer av en annen verden, som igjen rammer proletariatet og spesielt de nedre delene bestående av ungdommer og innvandrere.

Woody Guthrie beskrev forholdet mellom de lovløse og den økonomiske eliten sånn:

"Yes, as through this world I've wandered

I've seen lots of funny men;

Some will rob you with a sixgun,

And some with a fountain pen.

"And as through your life you travel,

Yes, as through your life you roam,

You won't never see an outlaw

Drive a family from their home."


Dette er virkeligheteten i det pågående ranet. Det økonomiske systemet har alltid vært plyndring satt i system som etterlater seg en ødemark av nød og forsakelse. Uorganiserte opprør har ligget og gjæret i mange europeiske storbyer i lang tid.

Under kapitalismen har underklassen blitt utsatt for økonomisk vold fra fødselen av. Likevel må det sinte unge menn som lyser opp natten til før denne underklassen faktisk blir lagt merke til i massemedia. Og media fortsetter sin elitistiske ignoranse ved å fordømme de maskerte ungdommene.

Når menn i dress fratar underklassen dens verdighet, kan ikke dere sitte i trygge hjem i Norge og være sjokkert over disse opprørerne. For hva forventet dere? Kliniske operasjoner der velstand overføres til de fattige? Robin Hood av Locksley? 50-tallets sosialdemokrati? Ja, dere får stemme Rødt og håpe på det beste.

Kapitalismen er stygg, og opprøret mot dette systemet vil ikke være vakkert, elegant og pent.

Samtidig er opprør en kjærlighetshandling: en egoistisk total hengivenhet. I forhold til et samfunn kontrollert av sosiopatiske ledere er opprør og motstand den eneste farbare veien. Underkastelse er galskap. Hjertene våre insisterer på det: uten opprør er livet bare en lang omvei til gravlunden. For hvis valget sto mellom å bli tråkket på eller reise seg, hva ville du gjort?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar