fredag 12. juni 2009

Klart vi kan!


Valget til EU-parlamentet var en skikkelig nedtur for venstresiden og ytre høyre vant seter i en rekke land.

Samtidig med valget til EU-parlamentet ble det avholdt lokalvalg i Irland. Republican Sinn Féin ble valgt inn i Co Galway, noe som er gode nyheter for republikkanerne. Jobben med å gjenoppbygge den republikanske bevegelsen er startet!

Dette er kanskje en kilde til inspirasjon for oss i Rødt også når vi går inn i en hektisk valgkamp. Bare ved å stole på egne krefter og organisere en grasrotkampanje der vi setter opp et klart skillelinje mellom oss og den etablerte "venstresiden" - kan vi komme inn med 2 på tinget.

Hvis vi gjør som Mimir Kristjansson mener og støtter den "rødgrønne-regjeringen" (som er verken rød eller grønn), vil partiet vårt ende opp som et haleheng til SV - og hva er da vitsen med å stemme på oss, når du får orginalversjonen til samme prisen? Vi må si "vi kan", så høyt som mulig, sånn at alle hører det.

Vi må si at vi ikke kan støtte en krigsregjering, en arbeiderfiendtlig regjering og en regjering som styrer på EØSs premisser. Istedet må vi bruke valgkampen på å mobilisere støtte til arbeidere som kjemper mot postdirektivet, for en levelig pensjon og hente soldatene hjem.

FrP-koden er sånn sett veldig enkel. Angrip og avslør sosialdemokratiet fra venstre, for det er sosialdemokratiets svik som gjør at ytre høyre har styrket seg så kraftig. Det er mitt tips til skoledebattantene også: Angrip regjeringen. Ikke end opp i en blokkdebatt mot FrP, for i en sånn situasjon drukner vi og ingen vil se forskjell på oss og de andre partiene på "venstresiden".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar